سهشنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۴

ران یا سینه مرغ ۴ تکه
پوره پیاز آذرتاج ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
سیر ۴ حبه
فلفل دلمهای نصف ۱ عدد کوچک
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
زعفران دمکرده ۲ قاشق غذاخوری
آب جوش به مقدار لازم
روغن به مقدار کافی
مرغ را با کمی روغن در ماهیتابه تفت بده تا سطح آن طلایی شود.
در قابلمه اصلی پوره پیاز آذرتاج را اضافه کن و چند دقیقه با شعله کم تفت بده تا خامی آن گرفته شود.
رب گوجهفرنگی را اضافه کن و خوب تفت بده تا رنگ باز کند و سس خوشرنگ شود.
نصف فلفل دلمهای تکه شده و ۴حبه سیر را اضافه کن و یکی دو دقیقه تفت بده تا عطرش آزاد شود.
نمک و فلفل را اضافه کن و ادویه را تنظیم کن.
آب جوش بریز تا مرغ تا نیمه در آب قرار بگیرد.
درب قابلمه را نیمهباز بگذار و اجازه بده مرغ حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت روی حرارت ملایم بپزد.
در ۱۵ دقیقه پایانی زعفران دمکرده را اضافه کن تا رنگ و عطر بهتر شود.
وقتی سس غلیظ و براق شد و مرغ کاملاً نرم شد غذا آماده سرو است.
پوره پیاز آذرتاج باعث قوام بهتر، یکدست شدن سس و جلوگیری از تهگرفتن میشود.
فلفل دلمهای را زیاد نریز چون مزه غذا را سنگین میکند.
رب باید کامل تفت داده شود تا سس طعم و رنگ خوبی بگیرد.
اگر سس خیلی غلیظ شد کمی آب جوش اضافه کن.
چرا سس مرغ خوشرنگ نمیشود؟ معمولاً به دلیل کم تفت دادن رب یا کم بودن زعفران است.
چطور سس مرغ غلیظتر میشود؟ استفاده از پوره پیاز آذرتاج و پخت با درِ نیمهباز باعث قوام بهتر میشود.
چرا مرغ خشک میشود؟ حرارت زیاد یا طولانیمدت باعث خشکی میشود حرارت باید ملایم باشد.
میشود بدون زعفران درست کرد؟ بله ولی رنگ و عطر غذا کمتر مجلسی میشود.
چرا مرغ بوی زهم میدهد؟ تفت ندادن اولیه مرغ یا کم بودن ادویه این مشکل را ایجاد میکند.
در مرغ سسپزی مهمترین نکته یکدست شدن سس و غلیظبودن بدون تهگرفتن است.
پوره پیاز باعث میشود رب گوجه و ادویهها بهتر در سس حل شوند و سس یکدستتر غلیظ شود.
چون پیاز بهصورت تکهای نیست، زمان پخت مرغ و سس هماهنگتر میشود و طعم نهایی ملایم اما عمیق است.
سس بدون نیاز به آرد یا افزودنی غلیظ، براق و حرفهای میشود.