سهشنبه، ۱۱ آذر ۱۴۰۴

گوشت چرخکرده ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرم
پوره پیاز آذرتاج ۲ قاشق غذاخوری
رب گوجهفرنگی ۲ قاشق غذاخوری
گوجه پورهشده یا کنسرو گوجه ۱ لیوان
هویج ریز رندهشده نصف ۱ عدد کوچک
نمک به مقدار لازم
فلفل سیاه به مقدار لازم
پودر اورگانو یا ریحان خشک نصف قاشق چایخوری
آب جوش نصف لیوان
روغن به مقدار کافی
گوشت چرخکرده را با کمی روغن روی حرارت متوسط تفت بده تا رنگ آن قهوهای شود و آبش کشیده شود.
پوره پیاز آذرتاج را اضافه کن و چند دقیقه تفت بده تا کامل در گوشت حل شود.
رب گوجهفرنگی را اضافه کن و خوب تفت بده تا رنگ باز کند و طعم خامی نماند.
هویج رندهشده را اضافه کن و یکی دو دقیقه تفت بده.
پوره گوجه یا کنسرو گوجه را اضافه کن و هم بزن.
نمک، فلفل و اورگانو را اضافه کن.
آب جوش بریز و اجازه بده سس حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه روی حرارت ملایم آرام غلیظ شود.
وقتی سس غلیظ و براق شد آماده سرو با اسپاگتی است.
پوره پیاز آذرتاج باعث میشود سس آب نیندازد و سریعتر به غلظت برسد.
هویج صرفا در دستور اصلی این سس استفاده میشود و بر طبق ذایقه شما قابل حذف یا جایگزینی با سایر سبزیجات مورد علاقه است.
اگر سس بیش از حد غلیظ شد کمی آب جوش اضافه کن.
برای طعم ایتالیاییتر کمی کره در آخر پخت اضافه کن.
چرا سس بلونز کمرنگ میشود؟ معمولاً به خاطر کم تفت دادن رب گوجهفرنگی است.
چطور سس غلیظتر میشود؟ پوره پیاز آذرتاج و پخت طولانی روی حرارت کم کمک میکند.
میشود بدون هویج درست کرد؟ بله اما طعم سس کمتر بالانس میشود.
چطور بفهمم سس آماده است؟ وقتی غلیظ، براق و یکدست شود و روغن کمی روی آن بنشیند.
بلونز اصل باید صاف، یکدست و بدون تکههای پیاز درشت باشد
پوره پیاز باعث میشود سس از همان ابتدا قوام بگیرد و آب نیندازد
بافت گوشت چرخکرده بهتر قفل میشود و سس سریعتر به بافت غلیظ و رستورانی میرسد
طعم گوجه، گوشت و ادویهها با کمک پوره پیاز کاملاً یکپارچه میشود و سس خوش طعم تر درمیآید